Zelfgemaakte barbecuesaus

Vandaag delen wij onze zelfgemaakte barbecuesaus. Zoet, rokerig en heerlijk smaakvol! Heel erg simpel om te maken en ook nog eens glutenvrij. Smaakt goed bij kippenvleugeltjes en spiesjes.

Ingrediënten

  • 450 ml tomatensaus
  • 100 ml appelciderazijn
  • 75 ml honing
  • 25 ml tomatenpuree
  • 3 tl worcestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • Optioneel: cayennepeper om het wat pittiger te maken

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een sauspan met een garde.
  • Verhit op middelhoog vuur voor circa 20 minuten tot de saus wat ingedikt is.
  • Eén week te gebruiken, mits je het geseald in de koelkast bewaard.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave