Vandaag delen wij onze zelfgemaakte barbecuesaus. Zoet, rokerig en heerlijk smaakvol! Heel erg simpel om te maken en ook nog eens glutenvrij. Smaakt goed bij kippenvleugeltjes en spiesjes.
Ingrediënten
450 ml tomatensaus
100 ml appelciderazijn
75 ml honing
25 ml tomatenpuree
3 tl worcestersaus
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl uienpoeder
1 tl zout
Optioneel: cayennepeper om het wat pittiger te maken
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een sauspan met een garde.
Verhit op middelhoog vuur voor circa 20 minuten tot de saus wat ingedikt is.
Eén week te gebruiken, mits je het geseald in de koelkast bewaard.
De kalkoen wordt “low & slow” gegaard, zodat het vlees boterzacht wordt. Het lang garen zorgt er tevens voor dat de verse specerijen goed in het vlees trekken. Ingrediënten 4 kalkoenoesters Zwarte peper Zout 1 tl komijnzaad 2 laurierbladeren 2 gedroogde chilipepers 1 tl gedroogde oregano Het sap van 1 limoen Het sap van een …
Biefstuk met chimichurri. Ingrediënten 4 Biefstukken Grof zeezout Vers gemalen peper Voor de marinade 1 teen knoflook, gepeld Een halve ui, gesneden 75 ml olijfolie 15 ml water Voor de chimichurri 20 gr verse peterselie 115 ml olijfolie 1 tl rode chilipepervlokken Een halve ui, fijngesneden 1 tl oregano 1 tl zout 1 tl zwarte …
Lamsschouder op Griekse wijze. Grill de lamsschouder “low & slow” op de barbecue voor het meest malse resultaat. Ingrediënten 1.500 gr lamsschouder 5 tenen knoflook, fijngeperst 4 laurierblaadjes Het sap van 2 citroenen 2 tl tijm 2 tl oregano 50 ml olijfolie Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Haal de lamsschouder 1 uur voordat het …
De broodjes en toppings zorgvuldig uitgezocht en nee, dit keer niet door de slager voorbereide burgers gebruiken maar zelf aan de slag gaan met de basis van de burger, het gehakt. Half-om-half gehakt Gebruik bij voorkeur half-om-half gehakt voor je burgers. Dit gehakt is wat malser en sappiger dan het rundergehakt. Reken zo’n 120 gr …
Zelfgemaakte barbecuesaus
Vandaag delen wij onze zelfgemaakte barbecuesaus. Zoet, rokerig en heerlijk smaakvol! Heel erg simpel om te maken en ook nog eens glutenvrij. Smaakt goed bij kippenvleugeltjes en spiesjes.
Ingrediënten
Bereidingswijze