De perfecte zelfgemaakte burgers

De broodjes en toppings zorgvuldig uitgezocht en nee, dit keer niet door de slager voorbereide burgers gebruiken maar zelf aan de slag gaan met de basis van de burger, het gehakt.

Half-om-half gehakt

Gebruik bij voorkeur half-om-half gehakt voor je burgers. Dit gehakt is wat malser en sappiger dan het rundergehakt. Reken zo’n 120 gr gehakt per burger. Wij zijn puristen als het gaat om burgers en gebruiken daarom enkel vers gemalen peper en grof zeezout. Als je wilt experimenteren met kruiden, groenten, of bindmiddelen zoals eigeel en paneermeel, doe het dan meteen bij het gehakt in een grote schaal.

Het gehakt masseren

Nee echt, we menen het serieus. Net als bij een massage moet je voldoende kracht gebruiken, anders zullen de burgers tijdens het grillen uit elkaar vallen. Als je te veel kracht gebruikt zullen de burgers te dicht en te hard zijn. “Te” is nooit goed dus zoek de gulden middenweg. Draai vervolgens balletjes van het gehakt, gehaktballetjes. Gebruik vervolgens een spatel om de gehaktballetjes tot evenredige burgers te drukken. Doe dit langzaam met beleid anders ontstaan er scheuren in de burgers waardoor ze tijdens het grillen uit elkaar vallen.

De burgers grillen op de BBQ

  • Zorg dat de barbecue goed heet is.
  • Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • 1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
  • Kruid de burgers met zout en peper na smaak pas NA het grillen. Wanneer je dit eerder doet zal de peper verbranden.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave