Zomerse tortilla’s gevuld met Gildehoen kipdij in een frisse marinade.
Ingrediënten
- 700 gr kipdij
- 4 tortilla’s
- IJsbergsla, fijngesneden
- Tomaten, gesneden
- Chilibonen
- Zure room
- Sriracha saus
Voor de marinade
- 40 ml sinaasappelsap
- 30 ml appelcider
- 20 ml limoensap
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
- Plaats de kipdijen in de marinade en laat de marinade een nacht intrekken in de koelkast.
- Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
- Grill de kipdijen voor circa 5 minuten per kant.
- Verspreid de kip in de lengte van de tortilla en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
- Ten slotte wrap it up!